Sfaturi pentru a avea grijă corect de ochelarii tăi


Sfaturi pentru a avea grijă corect de ochelarii tăi
Jul
27
2018

Cu OptiLumiere vei învață să îți cureți corect ochelarii. Știm că ești mereu grijuliu cu perechea ta nouă de ochelari și că nu îți dorești să te trezești într-o bună zi că ochelarii tăi sunt zgâriați. Am pregătit pentru tine câteva sfaturi care-ți garantează că lentilele ochelarilor tăi nu vor avea de suferit. 

Știm că primul impuls atunci când vezi o pată pe lentilă este să îi ștergi cu ce ai la indemană: un colț de la bluză, de la esarfă sau cu o batistă din hârtie. Însă, dacă după o perioadă de timp observi că lentilele ochelarilor sunt zgâriate sau nu vezi foarte clar, prima întrebare pe care trebuie să ți-o pui este dacă i-ai curătat corect. Pentru o curățare corectă nu ai nevoie de cine știe ce produse speciale sau costisitoare. E mai ușor decât ți-ai imaginat. 

Învață cum trebuie să-ți cureți ochelarii pentru o vedere perfectă, dar și pentru o durată lungă de viață a acestora.

Lentile curate, fără zgârieturi

Cea mai simplă metodă și la îndemâna oricui este spălarea lentilelor cu apa și săpun de mâini, preferabil fără parfum,după care clatirea cu apa călduță. Acest metodă va elimina praful și alte impurități, care pot zgâria în timp lentilele.

Șterge apoi ușor lentilele cu o lavetă din microfibră, uscată. Batista din microfibră este recomandată de către cei din opticile medicale pentru curătarea tuturor tipurilor de lentile, fie că sunt din sticlă sau din plastic. 

Este important de reținut, că în cazul în care lentilele ochelarilor tăi sunt din plastic, pentru curățarea acestora este recomandată folosirea unei soluții de curățare, după care uscarea acestora cu o cârpă din microfibră.

Pașii pentru lentile perfect curate și pentru o vedere clară sunt simpli!

 Curățarea greșită a ochelarilor de vedere

Reține, însă și ce nu trebuie să faci ca să te bucuri de lentile curate în permanență. 

Nu folosi alte materiale și soluții care nu sunt destinate folosirii în acest scop. Nu folosi substanțe care pot dăuna tratamentului aplicat pe lentilele ochelarilor. Evită să folosești șervețele de hârtie sau prosoape care lasă scame. Toate acestea pot zgâria sau murdări lentilele, ceea ce nu e de dorit.

 

OptiLumiere, soluții la îndemână!

Soluțiile de curățare a lentilelor de contact sunt disponibile la OptiLumiere și le poți comanda online pentru a te scuti de drumuri în plus. Pulverizezi  spray de curățare pentru a îndepărta praful și alte resturi, înainte de a șterge lentilele.

De asemenea lavetele din microfibră sunt alegerea ideală și recomandată pentru a curăță lentilele. Nu uita că și lavetele trebuie curatete pentru a-și păstra eficientă. Le poți spăla cu un săpun lichid, clătite cu multă apă și lăsate să se usuce la aer. 

Nu în ultimul rând, întreabă specialiștii pentru cele mai bune sfaturi de a-ți păstra lentilele curate și fără zgârieturi și pentru că tu să te bucuri de o vedere clară.