Cum treci de la lentile obisnuite la lentile de contact?


Cum treci de la lentile obisnuite la lentile de contact?
Aug
31
2018

Problemele de vedere sunt din ce în ce mai întalnite,  acestea fiind corectate cu ajutorul unei perechi de ochelari de vedere și cu vizite frecvente la oftalmolog.

Pentru că tehnologia a evoluat, producătorii de lentile oferă din ce în ce mai multe opțiuni pentru cumpăratori. Însă care e varianta cea mai potrivită pentru vederea ta? Să rămâi la clasicele lentile de ochelari sau să optezi pentru o pereche de lentile de contact?

Bănuim că te-ai gândit de multe ori să faci tranziția către o pereche de lentile de contact însă trebuie să știi mai intai de ce factori trebuie să ții cont când faci această schimbare.

Iata de ce trebuie să ții cont dacă alegi o pereche de lentile de contact:

  1.  O nouă vizită la oftalmologie. Pentru a trece la o pereche de lentile de contact, este necesar un nou control deoarece este posibil ca dioptria să fie diferită de cea de la clasicele lentile.
  2.  Distanța față de globul ocular. Dacă în cazul lentilelor de contact, aceasta este nulă, pentru că ele se aplică direct pe ochi, când vine vorba de ochelari, lucrurile stau diferit. Între ochii tăi și ochelari este o distanță de aproximativ 12 milimetri, deci e normal ca dioptriile să fie diferite.
  3.  Lentile de contact pentru diferite perioade ale zilei. Daca vei opta pentru o pereche de lentile, ai posibilitatea să le alegi în funcție de stilul tău de viață și actvitățile pe care le desfășori. Poți avea lentile de contact zilnice, săptămânale, lunare sau chiar trimestriale. De asemenea pot fi lentile pe care să fie nevoie să le scoți seară de seară, dar si lentile care, hidratate corect, pot fi pastrate la ochi pentru o lungă perioadă de timp.
  4. O pereche de lentile de contact necesită o întreținere sporită, datorită faptului că iau contact direct cu globul ocular. Curățenia zilnică este esențială pentru a limita riscul de infecții oculare și bacterii.

 

 

Mic ritual de îngrijire a lentilelor de contact

  1. Menține lentilele curate
  2. Spală-te pe mâini înainte de a manipula lentilele de contact
  3. Folosește numai soluții comerciale de umezire și de curățare a lentilelor de contact

 

Fii atent! Alegând un material cu care ochii tăi nu se pot obișnui sau purtând dioptrii greșite, poți avea mari probleme în timp, până la pierderea vederii, în afară de un disconfort teribil în timp ce le porți pe cele greșite.

Pentru mai multe întrebări și curiozități, sfaturi sau poate o programare pentru schimbarea lentilelor de ochelari în lentile de contact, te așteptăm la OptiLumiere!