Cum ne întreținem lentilele de contact?


Cum ne întreținem lentilele de contact?
Jun
29
2018

Știm cu toții că lentilele de contact sunt un accesoriu important în viața noastră de zi cu zi, dar și o necesitate. Tocmai de aceea, trebuie șă știm cum le putem întreține în așa fel încât acestea să se păstreze în cea mai bună formă și să nu intervină în sănătatea ochilor noștri. Microbii și particulele, atât cele din aer, cât și cele pe care lentilele de contact le pot prelua atunci când sunt lăsate pe anumite suprafețe, afară din suportul lor protectiv, pot dăuna calitații acestora dar mai ales sănătății ochilor noștri.

 

Întreține-ți lentilele de contact cu soluții de calitate

 

Dacă ochii noștri pot fi afectați în mod direct de igiena lentilelor de contact, merită să le oferim o îngrijire ca la carte. Tocmai de aceea, producătorii de soluții de lentile de contact fac eforturi constante pentru a crea formule cât mai benefice prezervării lentilelor, prin intermediul unor substanțe cât mai naturale. Este foarte important de reținut faptul că aceste soluții nu sunt un simplu mediu de păstrare pentru lentilele de contact, ci și un dezinfectant puternic.

 

Dacă sunteți noi în lumea lentilelor de contact și nu sunteți siguri de unde să începeți căutările, Bauch + Lomb este unul dintre cei mai mari furnizori de lentile de contact, produse de îngrijire a lentilelor, produse farmaceutice, lentile intraoculare și alte produse de chirurgie oculară din lume. Soluțiile de lentile furnizate de Bauch + Lomb au ca bază o formulă inavotare care reproduce consistența lacrimilor naturale și pH-ul acestora. Astfel, lentilele beneficiază de un tratament care să le ofere un nivel înalt de confort atunci când sunt aplicate.

 

Pași esențiali în întreținerea lentilelor de contact

 

 1. Înainte de manipularea lentilelor de contact, spălați-vă pe mâini cu săpun și apă, apoi clătiți-le și uscați-le cu un prosop care nu lasă scame.

 

 1. Minimizați contactul cu apa și scoateți lentilele înainte de a merge la înot sau la un duș cu apă fierbinte.

 

 1. Lentilele de contact nu trebuie clătite sau depozitate în apă de la robinet sau apă sterilă.

 

 1. Purtați și înlocuiți lentilele de contact în conformitate cu programul prescris de către specialiști.

 

 1. Urmați instrucțiunile specifice de curățare și depozitare a lentilelor de contact de la profesioniștii din domeniul și de la producătorul soluției utilizate.

 

 1. Clătiți cutia cu lentile de contact cu soluție proaspătă - nu cu apă. Apoi lăsați carcasa goală să se usuce la aer.

 

 1. Păstrați cutia cu lentile de contact curată și înlocuiți-o în mod regulat, cel puțin o dată la trei luni. Lentilele pot fi o sursă de contaminare și infecție. Nu utilizați carcase cu lentile crăpate sau deteriorate.

 

 1. Nu re-utilizați soluția veche sau soluția "top off" din carcasa obiectivului.

 

 1. Nu transferați soluția pentru lentilele de contact în containere de dimensiuni mai mici. Acest lucru poate afecta sterilitatea soluției, ceea ce poate duce la infecția ochilor.

 

 1. Nu lăsați vârful flaconului de soluție să intre în contact cu orice suprafață și păstrați flaconul bine închis când nu îl utilizați.

 

 1. Dacă stocați lentilele în cutie pentru o perioadă mai lungă de timp, consultați instrucțiunile pentru lentile sau pentru soluția pentru lentilele de contact și determinați dacă re-dezinfectarea lentilelor este adecvată înainte de a le purta. În niciun caz nu trebuie să purtați lentilele după o depozitare de 30 sau mai multe zile, fără a le dezinfecta.

 

Apelați la un specialist, ori de câte ori aveți o nelămirire!

 

Chiar dacă sfaturile și instrucțiunile de utilizare sunt un punct bun de plecare, există multe situații în care doar un specialist vă poate îndruma corespunzător.  Nu ezitați să cereți informații atunci când este nevoie și nu apelați la sfaturi provenite din surse neoficiale.

 

Pentru controlul oftalmologic periodic, lentile de contact și accesorii pentru îngrijirea acestora, consultați site-ul www.optilumiere.ro sau veniți în magazinul nostru din Calea Crângași nr. 21!